24.8.16

GOODBYE

semalam..

pukul 3.50 pagi nana dapat call , cakap nenek hariz baru meninggal dunia :(

5pagi : kemas2 beg , mandi , mandikan danial terus. solat subuh

6pagi : terus gerak dari serdang to Kuala Terengganu

12.30 : sampai sana
tgh     : alhamdulillah.. just in time
hari    : nana orang last yang kiss dahi ummi.. :(

ummi bagi nana , last nenek yang nana ada..
since nenek belah mami and daddy nana dah lama meninggal (time nana sekolah & kolej)




nangis seloks nana :( :( :(

nana doakan ummi ditempatkan dengan golongan orang2 yang beriman..

5.00ptg : mandi2 and bersiap

6.00ptg : gerak balik KL from kampung bukit besar, kuala terengganu


walaupun penat.. tapi worth it..

p/s : nenda and tokki nana pun di kawasan kuburan yang sama. bonus for me and mr h.. boleh ziarah 4 kubur sekali jalan je.. hehehe!


22.8.16

LOST WORLD

last weekend , nana & Mr H decided nak bawak danial pergi

The Lost World of Tambun , Ipoh , Perak

sabtu : 7.30am : bertolak from serdang to tambun

well , danial tido je sepanjang jalan. alhamdulillah

10.30am : sampai tambun - check in hotel lost world of tambun (very recommended)

11.00am : masuk lost world of tambun theme park!!!! :)

we get 15% discount for our tickets. and danial masuk free. haha!

sebab danial x berapa nak tinggi.. kids yang atas dari 90cm kena beli ticket ye

11.30am - 4pm : enjoy main dalam tu. x hingat nk keluar. tu pun x habis nk cover semua.

                         : pergi water park & naik some rides je

                         : petting zoo x sempat.. lalu je pakai train :D




..gambar ni satu je yang ada mr H.. 




 .. first time nana pakai ala2 muslimah swimwear .. haha!



8pm : keluar dinner dekat restaurant tom yam (tak ingt nama apa)
        : yang pasti sedap sgt!! makan 3 org je. tapi order macam untuk 10 orang! and HABIS licin.
        : confirm akan datang lagi , untuk mkn rojak buah dia. TERBAIK!

8.30pm : danial tidur..
             : so ticket mama nak layan hot spring sauna and spa terpaksa lah burrrnnnn :(
             : demimu anak. kalau ikut hati, mama nk kejut je. haha!
             : boleh follow my personal instagram @lilnana (nana byk share insta stories)

ahad : 9am : breakfast at lost world tambun theme park
                   : tempting je.. rasa mcm nak masuk main2 lagi sekali.







10am : gerak balik kl :)

..memula bising angry bird lawan baymax. tetibe senyap. rupe2 nye dah tido..

alhamdulillah.. everything went well.. in shaa allah we will definitely come here again! kali ni nak kena ajak family members semua. lagi syiook :D

(enjoy the photos : taken from my dear mr H and from my phone.. hihi)

18.8.16

MUSIM

sekarang musim demam , batuk , selsema & sakit tekak :(

nana pun sakit tekak..

semlm sorang staff mc..

arini staff yang lain pulak mc..

sorang staff sama mcm nana sakit tekak..

sorang lg staff rasa macam nak demam tapi belum demam lagi.. haha

and... sorang staff nana yg superwomen.. die sihat walafiat :D

haha!



nana nak nasihatkan banyak2 kan minum air..

dah x terkira dah nana gi toilet brp kali ni.. :D

oh ye ,

teacher danial pun demam tadi..


16.8.16

AMANAH

panjang kalau nana nk bebel pasal amanah ni..

lagi2 amanah di tempat kerja :)

lately nana ada 5 orang staff.. alhamdulillah..

tanpa diorang , tak hidup lah n-design.. hehe

nana tak pasti nana ni boss jenis yang macam mana (yang ni kena mintak staff la jawapkan)

tapi..

kalau nana nk nilai sendiri , nana rasa nana ni jenis yang tak kisah korang nak buat apa asalkan kerja siap on time :)

and NO over time. pukul 5 / 6 , office dah gelap

sebab memang nana x de bayar OT.. so baik lah balik rumah and enjoy your own time.. ;)

berbalik kepada amanah..

bagi nana , amanah di tempat kerja ni macam :-

1) office hour 8pagi - 5petang : maknanya kena bekerja dalam waktu itu. kalau nak bukak FB ke instagram ke , kena post pasal nanakodesign. jangan layan korean drama / running man

2) gossip : jangan bergossip je memanjang. nak dapat berkat bekerja , buat cara bekerja. ingat manusia ni ada bermacam-macam ragam. lain orang lain lah perangai nye tu. think positive.

3) jaga office : jangan buat office macam hotel / rumah. ada yang suka hati malam2 datang tido dekat office. atau weekend datang lepak kat office. iye lah dekat office ada free internet , aircond & "line clear".. huhu. kesian lah dekat boss yang nak kena bayar semua tu. dan kalau apa2 negative jadi kat staff , boss jugak yg bertanggungjawab.

4) jaga nama office : kalau suka , bercerita lah yang baik2 sahaja pasal office. kalau buruk , berhenti lah. dan cari kerja lain kat tempat yg anda suka. :) sebab kalau kerja terpaksa , tak dapat berkat. rugi je kan. haha

5) yang terakhir , jangan tipu boss : atau kata lain , berterus terang je. jangan nak secret2 / atau belit serita.. sebab boss ni ada six sense. lagi2 kalau boss perempuan mcm nana ni. hahahaha. instinct kuat ok :D nana ni suka je buat "poker face".. but i've been there & done that.



nana sayang staff2 nana. serius. :)

diorg kerja kuat. diorg sayang n-design. dan diorg happy dengan kerja2 n-design.

nana doakan benda baik2 ni berterusan lah. in shaa allah.. amiin

kepada yang masih mencari kerja kosong , boleh la email resume to nanakodesign@gmail.com

*mana lah tahu anda dipilih jadi salah seorang dari nanakoangels :)

11.8.16

THREENAGERS

assalamualaikum,

nana terasa macam nk start blog balik. tak kisah la nak share pasal family / kerja..

tapi rasa mcm share balik. haha!

...

nana , a mum to a 3 years old boy :)

alhamdulillah..

tak sangka "muda muda" ni dah ada anak kan.. :D

tahun ni danial 3 tahun..

kalau mat saleh tu selalu ckp "oh threenagers"

kenapa diorg sebut threenagers?


sbb perangai dorang mcm teenagers weeeeyyyy :D :D

nana bukan buat2 cerita lawak sekarang.

benda serius. and memang betul danial dah masuk phase tu..

nana ni dah la tahap kesabaran xde lah tinggi mana.. uwaaa

end up mama nye nangis mcm tikus belakang pintu :)

boleh click here

ape ape pun , enjoy your motherhood. satgi anak yang 3 tahun akan berumur 30 tahun and akan lalui benda yang sama jugak.. in shaa allah.. hihi


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...