22.1.13

CTG

what is CTG?

 

CTG stand for Cardiotocography…

 

nana pun masa awal2 on the phone dgn doctor, doctor suruh nana buat CTG test..

ter google2 lah nana kat situ..

 

pastu nana terpaksa ambil hubby and pergi ke KPJ Tawakal sentul ntuk buat CTG.

 

“CTG is a test usually done in the third trimester of pregnancy.

The test will also see how baby's heart rate is affected by your contractions.”

 

yesza.. nana dh ada tanda2 contraction. tiap2 hari ada. tp light2 je. blom yg gile sakit tu kot. xtau la xpenah rasa.

 

so doctor, advice nana balik and stanby a.s.a.p.. huhu

 

insyaAllah rabu (ESOK!) nana balik kuantan and stanby saje lah.. Smile

 

pray for me and the baby guys. aminn.. thanks

3 comments:

  1. aida yusoff, aida1335@yahoo.comFebruary 13, 2013 at 12:19 AM

    Salam Nana,

    kak aida ni random reader of your blog je. dah deliver baby ke belom? if dah congrats ye.

    anyway, kak aida really interested dgn hijab pin yang nana buat tu. just nak tau nana beli kat mane findings for the stick pin dgn end caps die sekali? kak aida dok carik online takde pon retailer yg dlm malaysia, overseas ade la.

    sorry ye mengganggu, thanks and congrats jadik new mummy.

    ReplyDelete
  2. salam kak aida..
    nana blom beranak lg ni. hehe. masih menunggu minggu insyaAllah.
    hijab pun nana beli dekat supplier. kat gombak :) nama company die klo x silap nana, Danbage Sdn Bhd. kalau x silap lah. sebab nana dh lama x bli. dlu beli terus byk hehe. :)

    thanks. hehe.

    ReplyDelete
  3. Thanks nana for the reply, still tunggu hari ke? hopefully everything is okay and doa banyak2 ye.

    kak aida dah email org danbadge tu, hopefully diorg ade stock lagi la pin tudung tu kan heheee...orait take care ye.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...